Kredietbeoordeling woningbouw

Kredietbeoordeling woningbouw

4 punten om te overwegen bij het kiezen van uw leveranciers
Als u uw eigen huis laat bouwen, kunt u uw persoonlijke grenzen verleggen. Normaal gesproken wordt een project als dit maar één keer in je leven uitgevoerd. Je moet met andere woorden belangrijke beslissingen nemen zonder veel ervaring te kunnen putten. Dit maakt het des te belangrijker om voor de woningbouw de juiste partner te kiezen waarop u echt kunt vertrouwen. We hebben 4 punten voor je op een rij gezet waar je op moet letten bij het maken van je keuze:

1. Verkrijg aanbevelingen en referenties

Heb je iemand in je vriendenkring of collega’s die al een huis heeft laten bouwen? Of heb je tijdens je laatste wandeling een prachtig pand gezien dat net in aanbouw was? Vraag de eigenaren vervolgens naar hun ervaring en ontvang aanbevelingen. De potentiële leverancier kan u ook zelf referenties geven.

2. Vergelijk aanbiedingen

Om een ​​idee te krijgen van de baan die je plaatst, is het zinvol om verschillende aanbiedingen te krijgen en deze te vergelijken. Zo leer je niet alleen meer over de werkelijke kosten, maar ook hoe transparant de leverancier wil werken. Door de verschillende aanbiedingen kunt u ook zien welke prioriteiten de leverancier stelt en of deze overeenkomen met die van u.

3. Kijk naar capaciteiten

Heb je een specifiek schema? Idealiter wel. Mogelijk heeft u uw huurwoning al opgezegd en moet u daarom snel verder met uw woningproject. Als een leverancier niet de benodigde capaciteiten binnen uw planning heeft, kunnen er snel problemen ontstaan. Controleer daarom zo goed mogelijk of de voorkeursleverancier de opdracht ook binnen de geplande termijn kan uitvoeren. U kunt dit doen door te vragen naar projecten die parallel lopen – denk ook aan mogelijke vakantieperiodes. Want als er minder personeel is, kan de leverancier de bestelling misschien helemaal niet in het gewenste tijdsbestek verwerken.

4. Controleer kredietwaardigheid

Helaas zijn faillissementen nog steeds een groot probleem in de bouwsector. Als u vooruit heeft betaald en een leverancier failliet gaat, krijgt u waarschijnlijk maar een fractie van het betaalde bedrag terug. Het is daarom beter om vooraf na te gaan of een leverancier al in financiële moeilijkheden verkeert. Dit kunt u doen door informatie in te winnen bij KSV1870. De KSV1870 rating geeft u een indruk van de kredietwaardigheid van de betreffende leverancier en geeft u een objectieve basis op basis van economische criteria om voor of tegen hem te beslissen.