Cinewall met haard kopen? Dit moet je weten

Een open haard geeft niet alleen warmte, maar zorgt ook voor meer sfeer in je woonkamer. Zo kun je bijvoorbeeld een sfeervolle zithoek creëren en genieten van een knisperende vuur, terwijl je een boek leest, met elkaar in gesprek bent of televisie kijkt. Als je graag televisie, films en series kijkt, is er nog een mooie optie waarmee je van jouw zitgedeelte echt een mooie en rustgevende plek kunt maken. Door een Cinewall met haard te kopen. Maar wat doet een Cinewall en wat zijn de voor- en nadelen? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat is een Cinewall met haard?

Een Cinewall met haard is eigenlijk niets meer dan een mooie complete oplossing waarbij de televisie en de open haard in of op een muur worden verwerkt. Op die manier creëer je dus eigenlijk een prachtige televisiehoek die je het beste kunt beschrijven als je eigen thuisbioscoop. Zet er een mooi bankstel, meerdere banken of mooie fauteuils voor en je hebt een heerlijke plek waar je zowel van het vuurtje als de televisie kunt genieten. Wanneer je ook een Cinewall met haard koopt, verzorgt de verkoper de complete installatie bij je thuis.

Volledig maatwerk

Een Cinewall met haard is echter geen product dat je ‘eventjes’ uitzoekt, aanschaft en laat leveren, want het is altijd en ook volledig maatwerk. Iedere locatie is anders en mensen hebben ook altijd specifieke wensen en eisen waaraan de oplossing moet voldoen. Alleen al op het gebied van de televisie zelf, maar ook de look & feel van de complete Cinewall moet natuurlijk bij het interieur aansluiten en naar je smaak zijn. Dus je gaat ook eerst in gesprek met de specialist om je wensen te bespreken en om de mogelijkheden te bekijken. Op die manier kan de expert je een voorstel op maat doen toekomen.

De keuzes die je kunt maken

Omdat een Cinewall met haard volledig maatwerk is, heb je ook volop keuze. En niet alleen op het gebied van de televisie, maar ook over de complete look & feel van je Cinewall. Je hebt keuze uit verschillende materialen, kleuren en opstellingen en ook specifieke wensen kunnen doorgaans worden uitgevoerd. Wil je bijvoorbeeld sfeerverlichting laten inbouwen of wil je boven de televisie extra zwevende planken waar je leuke accessoires op kwijt kunt? En heb je bijvoorbeeld een soundbar die je in de Cinewall wil laten verwerken of wil je dat de open haard een ombouw in een betonlook krijgt? De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Welke haard in een Cinewall met haard?

Wanneer je een Cinewall met haard overweegt, moet je er rekening mee houden dat er een elektrische sfeerhaard of een bio-ethanolhaard wordt geïnstalleerd. Het voordeel van beide systemen is dat ze geen rookafvoer nodig hebben. Bij een elektrische sfeerhaard heb je extra opties, zoals een afstandsbediening waarmee je op afstand de haard kunt inschakelen of kunt aanpassen qua stijl en temperatuur. Bij een bio-ethanolhaard heb je de milieuvriendelijke brandstof bio-ethanol nodig. Die geen schadelijke stoffen uitstoot. Welke haard het beste bij je past is afhankelijk van je wensen en de situatie. Waar de expert waarmee je in gesprek gaat alles over kan vertellen.

Meer informatie nodig? Vraag het aan de mensen van Ambiance Haarden.